De bästa gratisprogrammen för bilder

Konstlistan gratis bildprogram

Tips om de bästa gratisprogrammen som du kan hitta på nätet – bildprogram, ordbehandling, kalkylprogram, hemsidor mm

Gimp är är ett riktigt bra och mångsidigt  bildbehandlingsprogram och ett av de allra bästa gratisprogrammen. Helt gratis att använda. Den är ”nästan” lika bra som Adobe Photoshop och mycket bättre än andra gratisprogram som följer med skrivare etc. Många designer, grafiker använder the Gimp.
Om du i huvudsak arbetar med bilder för nätet och egna utskrifter klarar du dig väldigt långt med detta kraftfulla program.
Windows användare – installera först installationshjälpsprogrammet. Hämtas på samma sida.

Picasa var ett program för att organisera och redigera digitala bilder som man får genom Google. Google har nu slutat med att erbjuda Picasa och man fokuserar istället på en enda fototjänst i form av Google Foto som enligt Google skall vara ”en ny, smartare fotoapp som fungerar sömlöst på mobila enheter och webben.”

Krita är ett gratis bildprogram och ett ett open source projekt. Kolla först att du har rätt versioner av ditt operativsystem innan du laddar ner det. Krita har ett brett utbud av målarverktyg, filter och effekter för bildbehandling.

Andra bra gratis bildprogram

Här är några andra bra gratis bildprogram. Det är bara att testa och se vilket du gillar att arbeta med.

Blender 3D grafik gratis program

Blender är en 3D grafik program som kan användas på Windows, Mac och Linux. Blender 3D är ett mycket kraftfullt program och konkurerar med 3D Studio Max, Maya och XSI.
Programmet är helt gratis!
Blender är ett 3D program i Open Source. Blender har flera kraftfulla funktioner och innehåller dessutom en komplett spelmotor – du kan skapa 3D-spel genom att enbart använda dig av Blender.
Titta gärna i galleriet och exemplen på vad man kan göra.

Håll ordning på dina bilder

Programmet som hjälper dig att hålla ordning på alla dina bilder och en mängd olika möjligheter till att fixa till bilder. Riktigt bra program!

TinEye

TinEye är en omvänd bildsökmotor. Du kan skicka en bild till TinEye att ta reda på var den kom ifrån, hur den används, om ändrade versioner av bilden finns, eller för att hitta högupplösta versioner. TinEye är den första bildsökmotorn på nätet som använder en teknik med bildidentifikation i stället för nyckelord, metadata eller vattenstämplar. Det är gratis att använda för icke-kommersiell sökning. Riktigt bra tjänst.

Vill du leta efter bilder som du själv lagt upp på nätet för att se om någon annan använt bilden, fungerar detta alldeles utmärkt. Du kan också installera ett plugin som gör att du med ett högerklick kommer åt TinEye på en webbsida.

Gratis program för att göra pdf-filer

PDF-filer från alla program – PrimoPDF
Det här lilla programmet gillar vi verkligen. PrimoPDF är ett riktigt bra program. När du har installerat det kan du göra pdf-filer från vilket program som helst. Det lägger sig som en ”skrivare” – så du behöver bara välja skriv ut och sedan välja PrimoPDF så fixar programmet en snygg och prydlig pdf-fil åt dig som du sedan kan spara, skicka vidare eller skriva ut.

Office – Ordbehandling – Gratisprogram

OpenOffice.org är en en hel svit program som ger dig alla verktyg som du behöver.
OpenOffice utvecklas, stöds och marknadsförs av ett världsomspännande community som arbetar under öppen källkod. Med tillägg, nya kraftfulla funktioner och öppen standard är OpenOffice.org mycket mer än en kontorssvit.
Rekommenderas!
Har allt du behöver! Ersätter Microsofts produkter, Word, Excel, PowerPoint mm helt och hållet. Obs, helt gratis!


Läs mer: