Bästa sättet att hitta dina fonder för att söka pengar

Bästa sättet att hitta dina fonder för att söka pengar - Konstlistan

Bästa sättet att hitta fonder och stiftelser som passar just dig för att söka pengar, stipendier eller bidrag.

Länsstyrelserna har en riktigt bra söktjänst för att söka efter kultur-, konst- eller andra stipendier. Här hittar du nästan alla fonder som är möjliga att söka från.

Det här är det allra bästa tipset för att hitta fonder för att söka stipendium, stipendier eller bidrag. Här kan du hitta dina fonder som är rätt för dig att söka. Det finns pengar som bara ligger och väntar på att du skall göra en ansökan!

I Länsstyrelsernas databas hittar du fonderna som passar för studerande, resesugna, utlandsstudier, hantverkare, barn och unga, föreningar, behövande, projekt, resestipendier, funktionshindrade, hjälpmedel, ensamstående, konstnärer och konsthantverkare.

Länsstyrelserna är den myndighet som granskar och utövar tillsyn över stiftelser i Sverige. Länsstyrelsernas databas är en bra början när du skall söka efter lämpliga stipendier. Du kan i lugn och ro sitta och surfa och hitta de bästa fonderna för dig att söka.

Tips för att hitta rätt fonder!

  • Sök på län + den kommun du bor i. Du kan säkert bli förvånad över hur många stiftelser det finns bara i din egen kommun. Hittar du en fond som skulle vara något för dig att söka så ring din kommun och fråga hur du söker bidrag. Gräv där du står.
  • Leta också i kommunen och länet där du är född. Det finns fonder som har som krav att man skall vara född på en viss ort.
  • Leta också efter stiftelser som har ett särskilt syfte eller ändamål med sin stiftelse. Välj ändamål och sedan skriver du ett sökord som t.ex. ensamstående, kvinna, kultur, idrott, konst, resor etc. Testa dig fram.

Tips 2!

Se också:

Tips 3!

Du kan också använda sidan stiftelsemdel.se som har en bra söktjänst för alla län. Stiftelsemedel är en idéell förening bildad 2015 som kostnadsfritt hjälper dig som har svårt att hitta ekonomisk hjälp från stiftelser, kommuner och landsting.


Läs mer: