Välkommen till konstlistan.

Konstlistan en resurs och länkkatalog.

Konstverk i mitten: Waterfall av Zheng Gougu, documenta 12, Kassel 2007. Foto: konstlistan.se

Konstlistan är tänkt som en resurs och länkkatalog till bra sidor om konst. Jag har gjort urvalet till sådant jag gillar, tycker är bra och informativa sidor. Ibland länkar jag jag även till sådant som jag inte tycker är bra, men som kan vara intressant att dyka ner i ändå. Det finns inte några betalda länkar eller länkbyten på sidan. Vill man tipsa om en bra sida får man gärna använda formuläret på kontaktsidan och föreslå en sida. Jag lovar att beakta varje förslag, men några länkbyten sysslar jag inte med, punkt. En länk till konstlistan.se uppskattas dock alltid.

Annonser

De flesta annonserna du ser är Google annonser, som hjälper mig att finansiera och hålla igång sidan. Det betyder också att jag inte kan påverka vad som visas i Google annonserna. Om du inte vill ha annonser kan du alltid installera ett tillägg till din webbläsare – t.ex. Adblock. Vill du annonsera på konstlistan.se så måste du i så fall använda Google Adwords. (Annonserna på konstlistan.se är inriktningsbara, tips för den som vet vad det innebär.) Det finns även direktinriktade annonser kring produkter som jag tror eventuellt kan intressera en besökare.

Om du inte gillar annonser men ändå vill bidra till sidans fortlevnad eller i största allmänhet är en generös person, så är en liten donation mycket uppskattad. (Det går bra att sätta in pengar via den här länken.)

wordpress_logo

WordPress

Konstlistan använder WordPress som CMS (Content Management System). Plugins som jag använt är: Contact Form 7, WordPress SEO by Yoast, Foo Gallery + FooBox Free Image Lightbox och Broken Link Checker. Konstlistan har några tusen länkar, så att hålla länkar uppdaterade och korrekta kan vara nog så prövande. Broken Link Checker ligger i bakgrunden och kollar alla länkar och meddelar när den hittar något som verkar fel eller konstigt.

welcome_garn

Varför?

Internet växer. Det fanns 5,38 miljarder (5 380 000 000) indexerade sidor på Internet den 19 december 2018. Hur kan man då hitta något och vad är värt att titta på? Googlar man så får de som är bäst på att bli synliga på Google de högsta resultaten, och de behöver nödvändigtvis inte vara de mesta intressanta och matnyttiga sidorna. (Läs mer om ”den osynliga webben” på den här sidan) Det är här konstlistan kommer in. Jag har försökt göra en samling länkar inom olika områden som kan vara en bra startpunkt för att själv upptäcka mera. Det är ett urval och det är mitt urval gjort efter mina kunskaper och mitt tyckande. Om något inte finns med kan det bero på tre saker, antingen att jag inte tycker det är värt att länka till, att jag tycker att det är värt att länka till men hemsidan är så dålig att det är meningslöst med en länk eller att jag inte upptäckt en bra sida (som sagt, 5,38 miljarder sidor). Du kan lämna ett förslag via kontaktformuläret om du tror att jag har missat något.

I Internets barndom var det mycket vanligare med olika personliga länklistor. Det fanns till och med tryckta kataloger, ungefär som en telefonkatalog, med tips om hemsidor inom olika ämnesområden. Jag tycker det är roligt med listor. Den här typen av länklistor straffas dock av Google. Har du för många länkar som går ut från din sida så ramlar du ner i resultaten. Enda sättet att motverka det är få länkar in, att ni där ute tycker sidan är bra och lägger en länk till den eller rekommenderar den i något socialt medium.

welcome_garn_02

Konstlistan en startpunkt och länkkatalog

Konstlistan är alltså en startpunkt för att hitta mer information – en länkkatalog inom området konst. Det är helt frivilligt om man vill surfa runt på sidorna. Annars kan kanske den här sidan vara ett tips …

Vem

Jag som har gjort sidan heter Klas Barthelsson – vill du komma i kontakt med mig så använd kontaktformuläret här eller gå till min helt personliga kontaktsida. Jag är inte speciellt aktiv på de s.k. ”sociala medierna”. Jag är mer intresserad av de ”osociala medierna” som konst, fotografi, film, litteratur … Vill du komma i kontakt med mig så använd därför kontaktformuläret.


Disclaimer

  • konstlistan.se skall inte hållas ansvarigt för några felaktigheter på konstlistan.se och konstlistan.se förbehåller sig rätten att ändra innehåll utan någon föregående varning.
  • konstlistan.se garanterar inte riktigheten, noggrannheten, aktualiteten, tillförlitligheten eller fullständigheten i informationen eller annat innehåll som visas på konstlistan.se.
  • All information på konstlistan.se visas utan några som helst garantier.
  • Vi försöker tillhandahålla noggrann och uppdaterad information och om du ser någon ofullständig eller felaktig information/uppgift är vi tacksamma om du använder kontaktformuläret och informerar oss.
  • All information på denna webbplats är för allmän information endast. Tillit till informationen sker helt på egen risk.
  • Denna webbplats innehåller länkar till andra webbplatser. Dessa länkar är till för din information. De betyder inte att vi ansvarar för dessa webbplatser eller har ansvar för innehållet i länkade webbplatser.