Gallerier specialiserade på fotografi

Internationella gallerier som är specialiserade på foto. - Konstlistan

Bild: documenta 12, Kassel 2007. Foto: konstlistan.se

Internationella gallerier som är specialiserade på fotografi.

Gallerier som specialiserar sig på fotografi är en viktig del av konstvärlden och erbjuder en plattform för både samtida och historiska fotografer att visa upp sina verk. Genom att fokusera på fotografi kan gallerier skapa en mer fördjupad diskussion om mediumet och dess roll i samhället.

Ett av de mest kända gallerierna för fotografi är Howard Greenberg Gallery i New York. Galleriet grundades 1981 och har specialiserat sig på 1900-talets amerikanska fotografi. Galleriet har samarbetat med många stora namn inom fotografi, såsom Diane Arbus, Walker Evans och Joel Meyerowitz.

I Europa finns också flera välkända gallerier för fotografi, däribland Michael Hoppen Gallery i London. Galleriet grundades 1992 och har specialiserat sig på fotografi från 1800-talet fram till idag. Michael Hoppen Gallery har samarbetat med många stora namn inom fotografi, såsom Helmut Newton, Irving Penn och Man Ray.

Det finns också många kända samlare av fotografi, såsom Sir Elton John som är en av de största samlarna i världen. Han har en samling som omfattar mer än 8 000 verk av både historiska och samtida fotografer.

Urval av gallerier specialiserade på fotografi:

Svenska gallerier inriktade mot foto.

Urval av svenska gallerier specialiserade på foto:

Gallerier och museer specialiserade på fotografi – Norden.

Organisationer och föreningar.

Svenska organisationer.


Läs mer: